Lindam Mikrodalga Sterilizatör

30 Eylül 2009 Çarşamba

Oğlum beni hiç denecek kadar az emdiğinden dolayı, doğumundan itibaren biberon kullanmak zorunda kaldık. Dolayısıyla da ilk başta denemek maksatıyla fiyatı biraz daha uygun olan Lindam Mikrodalga Sterilizatörü aldım. Hiç pişman olmadım. Doğumundan itibaren gayet steril bir şekilde kullandık biberon ve emziklerimizi ve başka bir marka ya da elektrikli bir sterilizatöre de hiç ihtiyaç duymadım.

10 yorum:

Berceste dedi ki...

Mikrodalga'nın sağlığa uygun olduğuna inanıyor musunuz?

Burcu dedi ki...

Merhaba Berceste,
Mikrodalga fırınlarda kullanılan mikrodalgalar, iyonize olmayan ışınlardır. Bunlar da moleküler yapıya ve canlı hücrelerin yapısına bir zarar vermezler. Elektrik enerjisi mikrodalga enerjiye, mikrodalga enerji de ısı enerjisine dönüşür. Ben zararı varsa bile, cep telefonlarından daha fazla olduğunu düşünmüyorum açıkçası ama tercih meselesi. Siz kullanmayabilirsiniz.. :)

Berceste dedi ki...

Sevgili meslekdasim :) Erkan Topuz tum roportajlarinda mumkunse mikrodalga kullanmayin, eger kullanacaksaniz birden fazla defa yemegi isitma amacli kullanmayin diyor. Dedigine gore vardir bir bildigi diyorum ben de. Ozellikle BPA konusunda dilim yanmisken, en yakinimi kanserden kaybetmisken, mumkun oldugunca mikrodalgadan kacinmaliyiz diye de ifade ediyorum. Sonucta polimer maddeyi koyup, icinde polimer madde isitiyoruz :( Ben kullanmamaktan yanayim. Kullanmayi dusunenler de iyice arastirsin diyorum. Sevgiler...

Burcu dedi ki...

sevgil Berceste, Erkan Topuza saygım büyüktür ama ona kalsa uyumayın kanser olursunuza getirecek olayı. Çok fazla abarttığını düşünüyorum, olsa bile bunun çok çok uzun süre alacağı ve genlerimizle bizden bilmem kaç nesil sonrasını etkileyeceğine inanıyorum, naçizane tabii.. Başınız sağolsun gerçekten üzüldüm yakininizi kanserden kaybettiğinize ama bunun sadece BPAdan kaynaklı olduğuna emin olamazsınız hiçbir zaman. Genetik olabilir, vücut dirençsizliğinden kaynaklanabilir..Bir de polimer maddelerle ilgili yazmışsınız yaa, cam/porselen kap kullandıktan sonra polimer olabilecek birşey yok ki?? Anlamadım polimer içinde polimer derken ne dediğinizi?? Hayır benim bildiğim 40 yıllık polimer, plastiğimsi madde değil mi??!! Hep derler yaa eskiden hep organik gıdalarla büyürdük diye. Şimdi bakıyorum, ortalama yaşam süresi artmış, eskiden ölenlere vadesi geldi öldü derlermiş, ben inanmıyorum. O zamanlar kanser yok muydu? Elbette vardı ve hatta şimdikinden daha bile fazlaydı bu sebeple ölen sayısı.Keşke elimizde olsa da dediğiniz gibi BPAlı ürünlere zorunlu kalmadan, hormonlu gıdalar tüketmeden, tv izlemeden, cep telefonuyla konuşmadan...vb yaşayabilsek.. Ama dediğim gibi herşey tercih meselesi. sizin gbi mikrodalga kullanmayarak çocuğunu ve kendsini kanserden korumaya çalışanlar daha iyi anne/baba olmadığı gibi, kullananlar da daha kötü ve düşüncesiz değiller :) sevgiler..

Berceste dedi ki...

Sevgili Meslekdasim, hasa(a'larda uzatma, s'de alttan nokta var :P), ben asla iyi, kotu ebeveyn kiyaslamasi yapmadim, cumlelerimden boyle bir anlam mi cikiyorsa affola! Her anne-baba kendi secimlerinde ozgurdur. Ben sadece burada onerilerin var oldugunu bilerek, mikrodalgada kullanilan bir sterilizator ne derecede sagliklidir onu sorguluyorum tamamen kisisellikten uzak olarak(zira gunlugunuzde goz gezdirdim ve cok sevdim) ve yeni anne olacaklardan birisi bu satirlari okursa madalyonun diger yuzunu de gostermek istiyorum. Siz onermissiniz, ben de saglikli midir diyorum. Erkan Topuz'un da abarttigini dusunmuyorum. Oyle dusunulse idi Turkiye'nin en buyuk universitelerinden birinde Profesor ve Enstitu Baskani olamazdi! Sozlerini gayet acik ve net soyluyor, ispatlariyla birlikte. Geceleri uyuyun ki karanlikta salgilanan hormon ise yarasin diyor mesela :)Uyumayin demiyor :) Ayrica yakinimi BPA'dan kaybettim dedigimi de hatirlamiyorum. Ama bu riski bilmiyorduk, bile bile kullanmak istemem diyorum. Dilimin yanmasinin sebebini Berceste'den okumus olabileceginizi dusunerek bu tabiri kullanmistim, babami kaybetme sebebim olarak degil.(Kisitli zamanda iki satir yazmanin zarari) Elbette kanser pek cok bilesenden olusabilir ama bunlari ne kadar azaltirsak riski o derece dusurmez miyiz? Ozellikle yakinlarimizda var oldugu icin risk altindaysak! Meme kanserinin genetik oldugu ispatlandi mesela. Dogrudan annesi meme kanseri olan bir kiz cocugunda cikabiliyor, bilmem kac kusak beklemeksizin.

Polimer icinde polimer derken, sterilizatoru ve icine konulan biberonlari kastetmistim. Her ikisi de polimer maddeden yapiliyorlar bildigim kadariyla.

Yazdiklarinizin her biri ayri ayri tartisilacak konular ama yasam suresini kriter veremezsiniz. Daha dogrusu sebepleri dogal kullanmak, kullanmamakla basite indirgeyemezsiniz. Salgin hastaliklar, bilincsiz tek tip gida tuketimi, zehirli maddeler vs vs olum sebepleri imis eskiden ve bundan sonrasinda kullanilan malzemelerle ayni duruma gelip gelemeyecegimizi de bilemiyoruz.

Ben teknolojiden uzak daglara kacalim demiyorum elbet. Ama guvenebilecegimiz teknolojik yardimlar daha dogru olmaz mi diyorum. SAR degeri dusuk cep telefonu kullanmak, daha az, radyasyonu dusuk ekranla TV seyretmek, BPA'li urunler yerine cam kullanmak gibi.

Sonucta dogrulariniz kendi dogrularinizdir ama onerileriniz baskalarinin dogrulari haline gelmeden sorgulanmalidir, cunku degerlidir, onemlidir.

Sevgiler.

Berceste dedi ki...

Iki minik baglanti adresi:

http://findarticles.com/p/articles/mi_m1594/is_5_15/ai_n6205309/

http://www.rfsafe.com/research/rf_radiation/what_is_rf/microwave_ovens.htm

Konumuz disi ama mikrodalga'da anne sutu isitan anneler ve dusunen anne adaylari icin de bu makalelerde, sutun mikrodalgada isitildiginda hastaliklarla savasan kisminin yok oldugu yaziyor. Ayrica homojen(her yerinde esit derecede) isinmadigi icin de agiz yakabilecegine isaret ediliyor.

Burcu dedi ki...

sevgili berceste, bu konuda haklı olabilirsin,ben de haklı olabilirim.Bilmediğimiz çok şey var, bilinen gerçekler de.. Ama aynı zamanda muallakta olan ve belki de hep muallak kalacak şeyler de.. Bunların hepsi de maalesef kişiden kişiye değişiyor. Keşke herşey sadece siyah ya da beyaz olsaydı, grileri aralardan ayıklamak zorunda kalmasaydık.Ben bu blogda kullanıp memnun kaldığım, hatta memnun kalmadığım ürünleri yazıyorum. Eğer bir anne/baba/ebeveyn mikrodalga sterilizatör almak isterse ben ona lindamı öneririm, yazıda yazdığım gibi. Bana göre mikrodalganın kısa vadede sağlığa bir zararı yok ve bu ürünü alırken de hiç tereddür etmeden aldım. Ama elbette tereddütü olanlar varsa, elektrikli alabilirler. Ben sadece yorumlarınız için teşekkür edebilirim. Ayrıca anne sütünün ısıtılmasının da sadece benmari usulü olması gerektiği çok doğru. Ki ben oğlum beni hiç emmediği için, 7,5 ay oğluma sütümü sağarak, anne sütlerimi buzdolabında saklayarak verdiğim için, benmari usulü konusunda profluk seviyesine gelmiş bir anneyim :)

Adsız dedi ki...

[url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]how to purchase software, [url=http://firgonbares.net/]Premium Mac[/url]
[url=http://firgonbares.net/][/url] adobe creative suite 4 buy dreamweaver for
buy side software [url=http://firgonbares.net/]educational software package[/url] software at academic
[url=http://firgonbares.net/]microsoft office 2007 enterprise sv[/url] best software to store
[url=http://firgonbares.net/]buy software programs[/url] online order software
Design Premium Mac [url=http://firgonbares.net/]priced software[/b]

Adsız dedi ki...

[url=http://murudobaros.net/][img]http://murudobaros.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]filemaker pro 10 bible, [url=http://murudobaros.net/]sell software to the[/url]
[url=http://murudobaros.net/]campus store software[/url] i buy windows xp software Mac Logic
buy adobe software [url=http://murudobaros.net/]Leopard FileMaker Pro[/url] you sell software
[url=http://murudobaros.net/]purchase linux software[/url] buy to let software
[url=http://murudobaros.net/]of software purchases[/url] nero 9 download
discount software dreamweaver [url=http://murudobaros.net/]selling a software product[/b]

Adsız dedi ki...

[url=http://bariossetos.net/][img]http://hopresovees.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]buy software uk, [url=http://vonmertoes.net/]buy photoshop with[/url]
[url=http://bariossetos.net/][/url] filemaker pro 9 templates college software discounts
software for academic [url=http://vonmertoes.net/]sell software through[/url] academic discount microsoft office
[url=http://hopresovees.net/]newbyte educational software[/url] wall street office software
[url=http://bariossetos.net/]software for office use[/url] crack adobe photoshop cs4
macromedia flash animation software [url=http://bariossetos.net/]online software sales[/b]

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP