Brain Quest: Eğlenerek İngilizce öğrenmek için...

17 Ocak 2010 Pazar


Brain Quest’le biz Amerika’da yaşayan bir arkadaşımızın sayesinde tanıştık. Bir gelişinde hediye olarak getirmişti. Severek oynadığımız, 3 yaşındaki oğlum Deniz’in İngilizcesine de oldukça katkısı olduğuna inandığım bir oyun/eğitim aracı.

Ne?

Brain Quest, çocuğunuzla güzel vakit geçirirken bir yandan (İngilizce) kelime dağarcığını geliştirmeye yarayan bir oyun/eğitim aracı. (Bunlar benim kelimelerim.)

Amaç doğru cevabı almaktan ziyade çocuğunuzu düşünmeye teşvik etmek. Dolayısıyla soruları sorduğunuzda çocuğunuzun doğru yanıtı vermesini beklemekten çok, “oyunun” işleyişini kapması ve soruları -doğru olmasa bile- yanıtlamaya çabalaması yeterli.

Bunları yapabilmek için çocuğun bir miktar İngilizce bilmesi gerekir. Örneğin İngilizce öğretilen bir anaokuluna giden, ya da etrafında bir şekilde İngilizce duyarak kulak dolgunluğu geliştiren çocuklar için daha kolay ve faydalı olacağını düşünüyorum. İlk etapta tüm sorulara cevap veremese bile hem cümle yapısını, hem soru sorma stilini, hem de kelime dağarcığını geliştirmesine katkısı olacaktır.

Nasıl?

Web sitesinde gördüğüm kadarıyla daha büyük yaş grupları için farklı ürünleri, kitapları var. Benim tecrübe ettiklerim ise yapışık desteler şeklinde gelen, soru-cevap içeren oyun kartları halinde olanlar. Her birinde farklı bir karakter var. Sorular genellikle o karakterin etrafında dönüyor. Çocuğunuzla birlikte resimlere bakıyorsunuz, sonra da ilgili (verilen) soruları sorarak çocuğunuzdan cevap almaya çalışıyorsunuz.

Brain Quest, Ages 2-3: 2-3 yaş grubu için hazırlanan, üç ayrı destede toplam 400 soru olan bu Brain Quest, çocuğun kelime dağarcığını geliştirme odaklı. Ana karakter Max adında bir maymun. Örneğin bir resimde Max arabaya oturuyor, emniyet kemerini bağlamaya çalışıyor. Siz soruyorsunuz: What is Max putting on? Çocuğunuz cevap veriyor: His seat belt. Kutunun içinde bir de süngerimsi malzemeden yapılmış, işaret parmağını ileriye doğru uzatan bir Max var. Çocuk o Max’i eline alıyor, soruların cevaplarını verirken onunla işaret ediyor. Eğlencelik…

Brain Quest, Ages 3-4: 3-4 yaş grubu için olan Brain Quest’te bir önceki yaş grubuna göre daha kalın iki destede toplam 300 soru var. Buradaki sorular hem biraz daha düşündürücü, hem de daha farklı düzenlenmiş. Baş karakter Molly adında bir fare. Bu Brain Quest’te alfabe tanıtılmaya başlanmış. Örneğin N harfini gösterip “What letter is this?” diye soruyorsunuz, cevabı “N is for Nest”. Yine bu Brain Quest’te eşleştirme, farklı olanı tespit edebilme alıştırmalarına da yer verilmiş. Mesela resimde gösterilen beş kalemden aynı olanların tespit edilmesi isteniyor.

Nerede, ne kadar?

Bizde iki set var. Arkadaşım 2-3 yaş için olanını getirmişti. Eylül ayında ben Amerika’ya gittiğimde 3-4 yaş için olanını aldım. Her biri orada yaklaşık 11 dolardan satılıyor. Burada Remzi Kitabevi’nde rastladım. Fiyatı 19 TL. İnternetten almayı düşünenler için Brain Quest’in kendi sitesinde satış yapılan sitelere link var.

Tavsiye ederim.

Çocuklarına erken yaşta yabancı dil öğretmenin faydasına inanan ebeveynlerin sayısı az değil. Brain Quest bu anlamda işinizi kolaylaştıran, aynı zamanda çocuğunuzla güzel vakit geçirmenizi sağlayan bir ürün. İçinde geldiği kutunun küçük olması çantanıza, bavulunuza kolaylıkla atabileceğiniz bir oyun aracı olmasını sağlıyor.

Biz Deniz’le bunları ödev yapar gibi değil, örneğin yağmurlu bir günde evde tıkılı kaldıysak, hareketli oyunlardan yorulduğumuz ya da mola verdiğimiz zamanlarda birlikte koltuğa oturup oynuyoruz. Yolculuğa çıkarken yanıma alıyorum, özellikle uçakla bir yere gidiyorsak oturması gerektiği zamanlarda oyalamak adına çok faydalı oluyor.

Blogcu Anne
http://blogcuanne.com

6 yorum:

sule_bilge dedi ki...

aslında ondan öğrencilere de aldırmak lazım :D çok hoşmuş .

Adsız dedi ki...

Sanırım daha ileri seviyedekiler öğrenciler için de uygundur. Zamanı geldikçe test edip paylaşacağım :)

Açalya dedi ki...

Dante`nin 2-3 yaş olanından var ve sevdiği şeylerden biri bu. Türkiye'de de satılmasına sevindim.

yasemin dedi ki...

bizde de var ,çok keyifli gerçekten,çizgi ve renklerinde dolayı çocukların da çok ilgisini çekiyor

Åpent^hus dedi ki...

Hi. great blog. I have two small kids. and love being a mum and our little family. My eldest have those question-cards - and love them!!

Have a great night
Regards, Open house blog, Norway

Adsız dedi ki...

I blog quite often and I seriously thank you for your content.
The article has truly peaked my interest. I am going to bookmark
your website and keep checking for new information about once per
week. I opted in for your Feed as well.

Feel free to visit my page click here

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP