Emzik

2 Haziran 2009 Salı



bebeklerin emziğe alışmasının iyi mi kötü mü olduğuna dair çok araştırma yapmıştım. sonunda harika doktorumuz hiçbir zararı olmadığını, hatta özellikle çalışan anneler için rahatlık sağlayacağını, bebeğin de kendini ihtiyaç duyduğu anda emme refleksini tatmin etmesine olanak sağlayacağından huzurlu olmasını sağladığını söyleyince, emzik kullandırmaya karar verdik. şu ana kadar da emziğin zararına dair tek bir yazıya rastlamadığım için içim çok rahat. yalnız emzik konusunda hemen tüm ebeveynlerin düştüğü yanlışa biz de düştük, ta ki doktorumuz bizi uyarana kadar: biz bebek yeni doğunca en küçük boy emziği aldık. ve aylara göre de boy boy alıp dizdik. oysa doktorumuzun söyledikleri şunlardı:
1. silikon değil kauçuk alın; sağlıklı olması açısından
2. kesik damak vs değil, damla şeklinde olsun
3. BEBEKLARİN AĞZI KOCAMANDIR; MİNİK EMZİK DEĞİL, BÜYÜK BOY ALIN!
işte bu yüzden, bizim gibi gidip de minik ve gereksiz kullanılan emziklere para vermeyin. biz Chicco'nun damla şeklinde kauçuk emziğini kullanıyoruz. üstelik halka kısmı fosforlu olduğu için, gece bulmak çok kolay oluyor. mesela bebek mızıldanmaya başlayınca, uykusu daha fazla bölünmeden hemen emziği bulup, uykusuna dönmesini sağlıyoruz. sadece Chicco'da değil, birçok eczane dahil bebek eşyası bulabileceğiniz hemen her yerde var.

4 yorum:

guliz dedi ki...

merhaba evin,
ben her türlü bağımlılığın çocuk için zararlı olduğunu düşünüyorum. gece lambası, emzik, biberon, oyuncak ayı vs vs. ayrıca emziğin ağız ve diş yapısını bozduğuna ve hijyen problemi yarattığına da inanıyorum. bazen parkta 4-5 yaşında ve hala emzikle dolaşan çocuklar görüyorum ve görüntü olarak da hoşuma gitmiyor.

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

bende chicco'nun hep bu modelini kulladım.Ama 9.aydan sonra bıraktı.
Hala bazılarını evde duruyor hatıra :)

Evin dedi ki...

merhaba Gülizciğim,
emziğin 2 yaşa kadar kullanılması durumunda ağız ve diş sağlığına zarar vermediği, tıbbi açıdan belirlenen bir gerçek. bize akademisyen olan doktorumuz bunu söylediği ve diğer doktor arkadaşlarımla da bunu konuşurken aynı bilgiyi aldığım için hiç tereddüt etmedim. hatta emzik kullanımının, doğduğu andan beri emme refleksine sahip olan bebeği rahatlattığı için faydası olduğuna dair bir konu da gündemde artık, yine tıp doktorlarında tabii ki. diğer taraftan, bebek 15 aylıkken artık memeden ve emzikten kesme çalışmalarına başlamak gerekiyormuş. ben de çook araştırıp -mümkün olduğunca- en doğruları bebeğine uygulamaya çalışan bir anne olduğum için emzik konusunda kafan rahat olsun derim. gerçi doruk abi oldu, bir dahakine artık;)

Burcu dedi ki...

Güliz, anne memesinden emmek de bir bağımlılık değil mi?? Bir çok hatta tüm doktorlar ve akademisyenler bebeği rahatlatan ve stresini atan emzik kullanımını önerirler, belli bir yaşa kadar olmak koşulu ile tabii ki...

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP